Flugbindnings-material

Flugbindning är ju en hobby i hobbyn om man är flugfiskare. Och en mycket intressant sådan kommer du att märka om du inte tidigare sysslat med detta. Det ger vintern en ny mening, då detta är bästa tiden att binda sina alster, i lugn och ro utan stress. När man binder upp några "hastverk" under säsong får lacken knappt tid att torka. Har man flugfiske som sitt största intresse förlänger man flugfiskesäsongen till året-runt med flugbindningen förlagd till vinterhalvåret.

Det är nu 45 år sedan vi sålde de första krokarna och materialet till flugbindning! Visst har utbudet ändrat sig sedan dess, men mycket finns faktisk kvar ännu och vi har under årens lopp lagrat en del intressanta saker som lämpar sig bra att linda runt ett krokskaft. Ett av de mest intressanta materialen och mest efterfrågade är Hägerhackle! Här har vi fortfarande ett ganska stort lager, som vi köpt in för många år sedan medan det var fullt lagligt. Vi väljer att sälja dessa fjädrar i dess naturfärg, mest för att inte vissa färger ska ta slut medan andra blir osäljbara. Du färgar helt enkelt själv den nyans du vill ha, vi har massor av färgpulver som vi säljer, och det är lättare att färga än många tror. Förpackningarna  innehåller antingen 10st  fjädrar storleksförpackade i; "Mini" - Ex. Small - Small - Medium - Large och Ex. Large. Eller 25st fjädrar med fiberlängd; 1-2cm, 2-3cm, 3-4cm, 4-5cm, 5-6cm, 6-8cm eller 8-10cm.

Under senare år har det kommit en del "Substitute" alltså ersättningar för Häger, men INGET liknar Häger på något sätt. Just därför är den äkta varan så intressant för flugbindare, vare sig man binder pyttesmå flugor eller jättestora tuber och waddingtons - och allt däremellan - häger passar till alla flugor och rör sig lättare och bättre i vattnet än många andra material. OBS att detta är "Gråhäger" och ej att förväxla med "Silkeshäger" som i det närmaste är obrukbar till flugbindning.

Vi har ett mycket stort sortiment flugbindningsprylar på hyllorna och väggarna av välkända fabrikat. Svårt att speca upp allt här, därför blir det lättare om du går in på nedanstående www-adresser och letar upp det du söker, om du inte redan vet vad du vill ha. Vi har det mesta hemma, men självklart kan någon färg eller storlek ta slut och då får vi som regel hem igen inom bara några dagar. Här är tre av våra största leverantörer på flugbindningsmaterial; www.veniard.com och www.flyco.dk samt www.siman.cz. Om du inte finner ditt material här, hör av dig så hjälper vi dig ändå, vi har fler möjligheter...

Välkommen till en trevlig hobby och kom gärna in i vår butik och leta fynd - från förr och nu!​